15 meter før grensa stoppa den blå Taunusen. Det var ingen passkontroll for oss som kom fra Norge, så hvorfor stoppe før vi kom til grensa da, var det noe galt med bilen?

Jeg var snart 10 år og dette var min første utenlandstur. Det var søndag, familien var på biltur i Taunusen vår. Alle var pent kledd og jeg hadde peise skjørt, knestrømper og krøller i håret. Det var spennende og veldig stas. Hvordan så det ut i Sverige, ville vi treffe noen svensker? Språket kjente jeg jo litt til fordi jeg var heldig og hadde ei tante fra Sverige.

Bilen var helt OK den, det var bare det at far ikke ville kjøre inn i Sverige fordi de hadde venstrekjøring. Dagen før jeg fylte 10 år endret de det til høyre kjøring, men denne dagen vi var på tur var det venstrekjøring. Jeg kan ikke huske om det var et tema om mor skulle prøve å kjøre. Som en av ganske få damer vi kjente hadde hun bilsertifikat. Vi gikk over grensa og vi fikk tatt bildet. Et for meg historisk bilde, det første av utrolig mange bilder som er blitt tatt på mine reiser i utlandet.

Sommeren 1985 ble min neste reise til Sverige da vår lille familie på 4, jente på 2,5 år og gutt på 4 år, drog på en ukestur til Vestkusten av Sverige med besøk i Gøteborg, Borås, Sarø, Liseberg og Lysekil. De av dere som har vært der vet jo også at det måtte ha vært en flott tur. Det som ble veldig spesielt med akkurat den turen er at jeg ikke har egne bilder fra turen, jeg reiste uten kamera. Husker ikke grunnen, men det var spesielt for jeg var opptatt av å ta bilder, dokumentere opplevelser og steder, ikke alltid fokus på de gode bildene, men først og fremst på hvem, hva og hvor de ble tatt. Fortsatt sitter denne måten å ta bilder på i kroppen og jeg har derfor mange oversikts bilder, som hverken jeg eller noen andre har interesse av å se på.

Til å være vårt naboland har jeg utrolig mye usett i Sverige. Håper jeg kan jubilere med en reiseopplevelse i Sverige, ca 50 år etter, med kamera!

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *