Jeg falt pladask for byen eller landet Singapore ved første besøk. Den har et klima, en kombinasjon av vått og varm som mange på jorda bare kan drømme om. Merlion, byen sitt emblem er en kombinasjon av løve og fisk, som lever i det våte og det varme. Denne unge staten, symbolisert ved en halv månen i flagget viser statens store ambisjoner. Det røde er for brorskap, det hvite for renhet og de 5 stjernene for demokrati, fred, fremskritt, rettferdighet og likhet.

Juni 2018; var President i USA Donald Trump og Nord Koreas leder Kim Jong-un på besøk i byen. De skulle prøve å bli venner og et av landene skal love det andre å ikke utvikle flere atomvåpen.Fakta henta fra nett er at; USA og Russland eier 93% av de 15000 atomvåpnene i verden og USA bruker 1000 ganger så mye penger på å modernisere og vedlikeholde sine atomvåpen, enn på nedrustning. Hvordan det går etter møte og med de avtalene som de to inngikk, vet vel ingen helt eksakt. Fremtiden vil vise det. Hotellet hvor møte var ligger på øya Sentosa «The State of Fun», ei øy full av fritids muligheter, underholdning og et lysshow ved Lake of Dreams. Et passe sted for de to gutta?

Men så tilbake til Asias grønneste by, byen har som mål å bli det og den må da være på god veg slik jeg så den.

Men landet er så mye mere. Guiden kan fortelle at de har en av verdens travleste havn og ingen arbeidsledighet, tvert i mot er de på jakt etter unge familier som kan jobbe. Og for de nye landsmenn er de i gang med å bygge leilighetskomplekser og målet er å øke den nåværende befolkning på 5,6mill med 20%.

Singapore har veldig mye vakkert å vise frem og det er byens fasader og utstillingsvinduer jeg ser ved mine raske besøk i opplevelses modus. Og jeg nyter det jeg ser.

Drosjesjåførene forteller om deres liv, en hverdag der de må jobbe lange dager for å få nok til å forsørge seg og sin familie. Jobb har de, men prisnivået stiger mens lønningene skjer det ikke mye med. Landet er et inkluderende, organisert og trygt land å bo i, på tross av at det ikke er en demokratisk stat.

Drivhuset; «The Flower Dome», Hotellet ved Marina Bay Sand,  Gardens By the Bay med super trærne som lagrer solenergi og et lysshow på kveldene som er vakkert og imponerende.

Litt ut av selve bykjernen ligger dyreparken som var vel verdt et besøk. Ja, dyrene lever i fangenskap, men hvilket fangenskap? På en forunderlig måte hadde de klart å skjule mange av de gjerdene som sannsynligvis var mellom dyrene og meg, men mellom meg og isbjørnen Inuka var det glass. 27 år gammel var han blitt, nesten 90 menneske år og han kan nok ikke husket noe annet enn et liv i fangenskap. Han så ganske så fornøyd der han labbet rundt og tok rett som det var en svømmetur nede i isvannet. Omar, den 18 år gamle vakre, hvite tigeren, hadde det visst ikke så bra. Et halvt år etter at jeg besøkte dyreparken døde han av hudkreft.

Jeg vil glede meg til å komme tilbake til denne byen og mine «venner» der.

Vi avslutta Jorda Rundt turen i Singapore, bare den siste delen hjem til Norge stod igjen. Det var februar og Norge tok i mot oss i vinterdrakt. Et vakkert skue, eksotisk for noen, velkjent og hjemme for meg.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *