Hvor er drømmen om ditt paradis? Det er lett å finne tips om hvor vi skal reise for å være i eller finne Paradis. Det finnes snart overalt.

Wikipedia sin forklaring av Paradis er at det er et persisk ord som oftes blir oppfattet og identifisert med Edens Hage eller Himmelen. Det er det begrepet av ordet Paradis jeg er oppvokst med. Nå kan jeg se «Jordens Paradis» og her finnes mange alternativer som er oppnåelig for alle. Når Paradis et et boligstrøk i Bergen, en holdeplass på Jærbanen, et navn på en musikk duo, et sted hvor de serverer ost, en TV serie, en fotball krets, en pizza osv har begrepet kanskje mista mye av sin opprinnelig mening?

Når jeg søkte Paradis+ferie, da dukker det opp nye valg. I Stillehavet finner du 5 og blant de er øya Moreea. «Jorda Rundt» med Smartreiser tok meg dit. Om denne øya er Paradis så er Paradis langt fra alt annet, ute i det blå-grønne havet, har grønne frodige åser, fargerike blomster, vakre hytter pynta med strå, eksklusive resorter på påler ute i havet, lett antrukket dansende menn og kvinner, lokale ungdommer med sin hverdag og skolegang, enkle hus beregnet på et varmt klima, yrende fiskeliv, fristende badevann, kokosnøtter, palmer, god mat og nydelige solnedganger.

Vi kan alle velge hva som er vårt Paradis! Noen kan betale masse og reise langt for å oppleve det, mens andre har drømmen om Paradis i sitt hjerte og er fornøyd med det.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *