Fra Juvasshytta gikk vi sammen med en fjellfører i ei lita gruppe. Terrenget var først steinete, så snødekke opp mot isbreen. Der hadde vi en pause hvor vi kobla vi oss til turleder med tau og vandret i rekke over isbreen. Selve målet, toppen så vi helt fra vi starta å gå og helt ærlig så var den ikke spesielt imponerende. Etter isbreen ble det brattere og vi gikk i ei steinur, med tildels store steiner. Helt på slutten gikk vi på snø før vi nådde hytta og selve Toppen.

Noen svenske vandrere hadde kommet før oss og var i full gang med å feire at de hadde nådd toppen av Norge. De bød oss på «sprudlevann» og  godt humør! En bedre mottakelse kunne vi vel ikke ha fått. Selvfølgelig var vi stolt av endelig å bestige Galdhøpiggen 2469 moh vi også, høyere kommer vi ikke i Norge! Og utsikten i det vakre været var fantastisk!

Godt fornøyd og med en følelse av tilfredshet, ro og takknemlighet over å få oppleve en slik dag, starta vi på nedturen! Kjenner at det er liv i kroppen og ser at det er liv også i det karrige landskapet. Små blomster vokser rett opp av den grå steinura. Naturen er utrolig og vakker.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *